Game of Thrones 7. Sezon Finali Sonrası 3 Önemli Soru

Game of Thrones yedinci sezon finalini nihayet ve maalesef izledik. Bu da demek oluyor ki yeni sezonu bayaaa bi' süre beklemek zorundayız. Çekimlerin bu yılın sonuna doğru başlaması bekleniyor.

Sezon finalinde gördüğümüz şeylerin zaten sezon boyunca yolu yapılmıştı ama insanın kendi gözleriyle izlemesi cidden farklı bir şey. Dün gece bölümü canlı olarak izledim, izledikten sonra uyuyabilmem için baya bi' beklemem gerekti. Hiç bitmesin <3


1- Tahtın gerçek varisinin Jon olduğunu Daenerys nasıl karşılayacak?


En büyük sorulardan biri bu çünkü Daenerys Targaryen'ın yedi sezondur en en en büyük motivasyonu Demir Taht'a oturmak oldu. Bütün eylemlerini bu doğrultuda gerçekleştirdi. Bütün karakterini de bu ihtimal üzerine inşa etti diyebilirim. Şimdi kağıt üzerinde Demir Taht'ın gerçek varisi Jon. Eğer Jon'a bir şey olduğu veya tahttan vazgeçtiği durumunda hak Daenerys'e geçecek.

İşin tuhaf tarafı bildiğiniz Targaryenlar nesiller boyu saf kanı korumak için kardeşleri birbiriyle ilişkiye soktu. Jon ve Dany de farkında olmadan bunu gerçekleştirdi ve birbirlerine aşık oldular. Savaşı kazanmaları durumunda Kral ve Kraliçe olarak hüküm sürebilirler ama Dany, hükümdarlıkta üstün tarafın Jon olmasını kabul edecek mi onu çok merak ediyorum. Daenerys hep güçlü, bağımsız kadın profili çizdi. Bu durumu sineye çekecek mi acaba?


2- Jon'un gerçek hanesi Kuzey'i, Stark çocuklarını ve Kıştepesini nasıl etkileyecek?


Jon şu anda Kıştepesi Lordu ve Kuzey'in Koruyucusu unvanlarına sahip. Son bölümlerde hafif sarsıntı yaşasa da kuzeyin bütün lordları da Jon'un arkasında. Ancak Leydi Mormont'un da söylediği gibi ''Kuzey, Stark'tan başka Kral tanımaz.'' argümanı esnetilemeyecek kadar sert. Gün geldiğinde, herkes Jon'un aslında bir Targaryen olduğunu öğrendiğinde kuzeyin lordları bunu kabul etmeyeceklerdir.

Ayrıca Jon, Targaryen olduğu için Kıştepesi Lordu unvanına otomatikman düşecek. Aileden geriye kalan tek erkek çocuk Bran, ama o da Üç Gözlü Kuzgun olduğu için hiçbir yerin lordu olamaz. Böylece geriye en büyük çocuk olan Sansa'nın hem Kıştepesi Leydisi hem de Kuzey'in Koruyucusu olması kalıyor.

3- Cersei'nin söz ettiği Altın Birlik nedir?


Cersei Lannister'ın, Dany ve Jon'a, hatta kardeşi Jaime'ye bile rest çekecek kadar kendisine güvenmesini sağlayan bir şey var. Babasından öğrendikleri ve Demir Banka. Tywin Lannister'ın da dediği gibi; ''Savaşları askerler değil, altın kazanır.''

Daenerys de ordusunu altın ile kurmuştu ancak yaptıkları ve söyledikleriyle emrindeki herkes onun gerçek Kraliçe olduğunu kabul edip, sadakatlerini adadılar. Game of Thrones'ta paralı askerleri defalarca gördük. Daenerys'in Lekesizleri bir yana, Stannis'in satın aldığı Stormcrows ve Daario Naharis'in İkinc Oğulları dizide önemli stratejik yer edinmişlerdi.

Altın Birlik'i, diğer paralı askerlerden ayıran çok önemli bir özellikleri var. Kesinlikle ihanet etmiyorlar. Mesela düşmanınız, sizin ordunuza daha çok altın teklif ederse muhtemelen taraf değiştireceklerdir. Altın Birlik için bu durum söz konusu değil. Ordunun sözleri; ''Sözümüz altın kadar güzeldir.'' olarak tarihte yer alır. Ned Stark tarafından Westeros'tan sürgün edildikten sonra Jorah Mormont da bir süre bu orduda bulunmuştur. Daha sonra da yolu Viserys'in emri altında Daenerys Targaryen'a düşmüştü.

Altın Birlik, Aegon the Unworthy olarak bilinen Demir Taht'a oturan 11. Targaryen, Aegon IV Targaryen'ın piç oğlu Aegor Rivers tarafından tahtı ele geçirmek amacıyla kurulmuştur. O sırada tahtın gerçek sahibi Kral olarak hüküm sürüyordu, bu isyan için bir hakkı yoktu.

Bilinen dünyanın en disiplinli ve en güçlü ordusu olarak Altın Birlik anılır. Ayrıca en pahalısıdır da. Ancak bedeli ödeyebilen kişinin zaferi garanti olduğu düşünülür. Orduda Cersei'nin de dediği gibi 10000 asker, atlılar ve filler yer alır.

NOT: Duvar'ın ruhuna el fatiha.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Game of Thrones: Kitap ve Dizi Farklılıkları

Game of Thrones'a dair 5 sıkı teori